Zabranjen uvoz skoro 31 tone paprika, 11.500 kilograma  jaja
ilustracija

U junu

Zabranjen uvoz skoro 31 tone paprika, 11.500 kilograma jaja

Inspektori Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove tokom juna mjeseca imali su pune ruke posla. Naime, zbog utvrđenog prisustva pesticida inspektori u zabranili uvoz gotovo 31 tonu paprika, dok je jedna pošiljka od 11.500 kilograma konzumnih jaja vraćena isporučiocu, pišu Vikend novine.

Takođe, u junu je uništeno 580 kilograma meda iz unutrašnjeg prometa koji nijesu ispunjavali zahtjeve bezbjednosti, odnosno zahtjeve za informisanje potrošača o hrane, dok je zbog sumnje u kvalitet uništena pošiljka banana u količini od 1.269,80 kilograma.

Uvoz je zabranjen i za pošiljku paleta od 20 komada, ali i 16 komada sadnog materijala kestena i kivija.

“Tokom juna od ukupnog broja pregledanih pošiljki iz uvoza, hrane neživotinjskog porijekla u nadležnosti inspekcije za hranu, zbog utvrđenih neusaglašenosti sa propisanim zahtjevima bezbjednosti, zabranjen je uvoz i stavljanje u slobodan promet četiri pošiljke hrane u količini od 1.423,80 kg zbog neusaglašenosti sa propisanim zahtjevima bezbjednosti liker zbog utvrđivanja povećanog sadržaja etanola, himalajska so zbog smanjenog sadržaja joda i pekarski proizvodi zbog navođenja netačnih nutritivnih i zdravstvenih tvrdnji na oznaci proizvoda”, navodi se u mjesečnom izvještaju Uprave, prenose VN.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.