Nuhodžić: Bugarska prijatelj i partner u vanrednim situacijama
Sa sastanka

Potpisan Sporazum o saradnji u slučaju katastrofa

Nuhodžić: Bugarska prijatelj i partner u vanrednim situacijama

Saradnja Crne Gora i Bugarske, dvije prijateljske zemlje, na izuzetnom je nivou, a podrška koju Bugarska u kontinuitetu pruža našoj zemlji od naročite je važnosti za dalji napredak na integracionom putu ka Evropskoj uniji, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ministar unutrašnjih poslova Republike Bugarske, Mladena Marinova.

"Susret dva ministra bio je prilika i da se potpiše Sporazum o saradnji u slučaju katastrofa, kojom prilikom je poslata zajednička poruka o važnosti uzajamne saradnje i solidarnosti u vanrednim situacijama. Na ovaj način potvrđeni su i ojačani odnosi dvije zemlje", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

4837906304213d69dc9fco

Zajednički je konstatovano da je dosadašnja saradnja dva resora unutrašnjih poslova dobra i kvalitetna, naročito na planu borbe protiv organizovanog i drugih oblika kriminala, te globalnih fenomena poput terorizma i ilegalnih migracija i iskazano uvjerenje da će ona biti dodatno osnažena kroz nove projekte, inicijative i razmjenu iskustava. 

„Ministarstvo unutrašnjih poslova nastoji da što kvalitetnije ispunjava obaveze iz pregovaračkog procesa, naročito iz poglavlja 23 i 24, a o tome svjedoče i nalazi iz nedavnog Izvještaja Evropske komisije u kojem su prepoznati naši napori u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, i to velikim dijelom zbog unaprijeđene međunarodne policijske saradnje, uključujući i Republiku Bugarsku“, kazao je Nuhodžić.

483789177363799442bffo

Marinov iskazao je punu podršku Bugarske evropskom integracionom putu i pohvalio napore koje naša zemlja na tom planu preduzima, kao i one koje je preduzimala u procesu učlanjenja u NATO.

„Bugarska je nastavila da podržava stav o evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, koji je zagovarala i tokom predsjedavanja Savjetom Evropske unije, a rezultati koje je Crna Gora postigla na tom putu su značajni i prepoznati“, kazao je ministar Marinov.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.