Momčilo Vuksanović

"Vujanoviću problematika položaja srpskog naroda u Crnoj Gori nepoznata"

Izjava bivšeg predsjednika Filipa Vujanovića da Srbi nijesu ničim ugroženi u Crnoj Gori i da je to čista socijalna demagogija, na najbolji način odslikava položaj srpskog naroda i odnos aktuelne vlasti prema njemu. Bivšem predsjedniku treba vjerovati onoliko koliko je sopstvenim ponašanjem zaslužio kod građana Crne Gore, kazao je predsjednik Srpskog savjeta Momčilo Vuksanović.

"I kada je bio zvanično predsjednik Crne Gore, po sopstvenom priznanju, on mnogo toga nije znao, pa sa sigurnošću možemo ustvrditi da mu je i problematika položaja srpskog naroda u Crnoj Gori nepoznata. Bivši, o mnogo čemu neobaviješteni, predsjednik Crne Gore zamišlja da bi Srbi bili zadovoljni sa nekoliko ministarskih i funkcionerskih mjesta, pa se onda poziva na Narodnu stranku, na čelu sa Novakom Kilibardom, kao navodno srpsku, koji su u svakom trenutku bili spremni da se odreknu sopstvenog identiteta zbog partijskih i ličnih privilegija", navodi Vuksanović u reagovanju. 

Prema njegovim riječima Srbi u Crnoj Gori prepoznaju namjere aktuelne koalicione vlasti i njihov neprijateljski odnos prema najvećoj nacionalnoj zajednici, koji je izražen u svakom dijelu društvenog i političkog života.

"Nepotrebno je nabrajati pozicije u kojima su Srbi obespravljeni, jer definitivno ne postoji područje u kojem su Srbi postigli ravnopravan položaj makar i sa brojčano najmanjom nacionalnom zajednicom u Crnoj Gori. 

Nadamo se da su politički predstavnici Srba shvatili da koalicionom, građanističkom, koncepcijom Srbi ne mogu ostvariti ništa osim asimilacije koja srpski narod nepovratno odvaja od sopstvene tradicije i kulture, i da jedino okrenuti sebi mogu postići stabilnost i ravnopravnost sa drugim narodima", zaključuje Vuksanović.



Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.