Saradnja policija dvije države rezultirala konkretnim aktivnostima u borbi protiv kriminala
Sa sastanka, Foto:UP

Veljović sa ministrom policije Bugarske

Saradnja policija dvije države rezultirala konkretnim aktivnostima u borbi protiv kriminala

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se danas ministrom unutrašnjih poslova Republike Bugarske Mladenom Marinovim. Direktor i ministar su ocijenili da policije dvije države imaju dobru i profesionalnu saradnju koja će u narednom periodu biti intenzivirana.

Veljović je, kako je saopšteno nakon sastanka, istakao da je Uprava policije otvorena za dinamičniju saradnju sa policijom Bugarske, te da u razmjeni znanja i iskustava dvije policije crnogorska policija može imati benefita od usvajanja dobrih praksi u primjeni standarda policijskih postupanja u zemljama Evropske unije.

"Veljović i ministar Marinov razgovarali su i o doprinosu koji Uprava policije daje dinamičnom integracijskom putu naše zemlje u Evropsku uniju i konkretnim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije koji su prethodnom periodu prepoznati kao uspješni od relevantnih međunarodnih partnera.", kaže se u saopštenju.

Osim toga, tema sastanka su bile ilegalne migracije, kao jedan od bezbjednosnih aspekata koji predstavlja prijetnju regionu ali i Evropskoj uniji.

"Osim strateške, operativna saradnja dvije policije počiva na kvalitetnoj međunarodnoj policijskoj saradnji koja je u prethodnom periodu rezultirala konkretnim aktivnostima u borbi protiv kriminala.Veljović i Marinov su saglasni da će saradnja crnogorske i bugarske policije u narednom periodu biti dodatno snažena kroz međunarodne platforme kao što je SEPCA, čije presjedavanje od decembra preuzima crnogorska policija, kao i kroz konkretne aktivnosti u rješavanju prepoznatih izazova u regionu, a prvenstveno u borbi protiv svih oblika organizovanog kriminala i ilegalnih migracija", saopštila je Uprava policije.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčieva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.