Haradinaj: Kosovu se ne može nametnuti ‘Dodik Republika'
Ramuš Haradinaj

Vratio se iz Haga u Prištinu

Haradinaj: Kosovu se ne može nametnuti ‘Dodik Republika'

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj objavio je da je kasno sinoć stigao iz Haga u Prištinu, i da će danas nastaviti sa aktivnostima u vladi.

On je na svom Fejsbuk nalogu napisao da neće da dozvoli vakuum u vlasti. Takođe je rekao i da "njegova nevinost ne može da se dovodi u pitanje i da nikakva zloupotreba ne može da uzdrma suvereno pravo Kosova".

"Granice Kosova ne smiju da se tiču nikoga. Kosovu se ne može nametnuti ‘Dodik Republika'. Tržište za priznavanje znači taksa za priznavanje. Bezuslovni dijalog, odmah", objavio je Haradinaj.

Do njega su, kaže, stigle glasine da obavljanje vladinih dužnosti nakon ostavke nije ustavno.

"Kao vlada koja podnese ostavku, kao što sam spomenuo u svojoj odluci da podnosim ostavku, obavljam svoje dužnosti, ne mogu se usuditi da ostavim vakuum, jer Kosovo ne može da snosi posledice vakuuma u vlasti. Poštujući ih, stranke koje misle drugačije pozivam da se obrate Ustavnom sudu. Kakvu god bude odluka Ustavnog suda, poštovaću", podvukao je Haradinaj.

Iz njegovog kabineta za danas u 14 časova zakazana je redovna sjednica kosovske vlade, prenio je RTS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.