Amfilohije: Ja sam Crnogorac, Srbin, ali pripadam i narodu Inka
Foto: Radio Tivat

Amfilohije: Ja sam Crnogorac, Srbin, ali pripadam i narodu Inka

Svi oni koji žele vjeru da grade na principima Marksa, Engelsa i Broza, trebalo bi da se urazume i vrate vjeri, to je moja molitva ovdje', poručio je u govoru na Miholjskoj prevlaci prije dva dana mitropolit SPC Amfilohije.

"Kažu da se mitropolit bavi politikom, ako je to politika, neka mu bude, ali je to politika kojom se crkva božija bavi od apostolskih vremena. Crkva božija a i Amfilohije se trude da sjeme božije siju po cijelom svijetu''- kazao je on i dodao da je bio i u Francuskoj, Grčkoj, Bugarskoj, Rusiji...

''U posljednje vrijeme sa vladikom Kirilom sijemo sjeme božije po Latinskoj Americi. Pribiramo one naše Bokelje koji su otišli tamo prije 100 godina. I ne samo njih nego i druge koji su žedni, gladni istine božje. U Peruu prošle godine ja sam porodicu Inka, znate Inke, najstariju porodicu latinsku, imali su veliku državu Inka, tamo su danas zidovi, e kod tih zidova sam krstio porodicu Inka od pet članova. I to su moji kumovi. Ja sam od tada i Crnogorac i Srbin, ali sam i Ink. Tamo smo već osnovali crkvu Svete Trojice u Kusku'', naveo je Amfilohije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.