Sedamnaesti Internacionalni festival tamburaških orkestara počinje večeras na gradskom trgu

Traje do 27. jula

Sedamnaesti Internacionalni festival tamburaških orkestara počinje večeras na gradskom trgu

Sedamnaesti Internacionalni festival tamburaških orkestara održaće se od 25. do 27. jula na gradskom trgu u Bijelom Polju.

U okviru tri festivalske večeri  nastupiće četrnaest renomiranih tamburaških orkestara  iz sedam država.

Predstaviće se ansambli iz Turske, Ukrajine, Hrvatske, BiH, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Specijalni gosti ovogodišnjeg festivala  su poznati umjetnici muzičke scene makedonska pop diva Kaliopi i bosanskohercegovačka muzička grupa Mostar Sevdah Reunion, prenosi Opštinski sajt.

PosterIfto2019Mostarsevdahreunion

Prve festivalske večeri, u okviru afirmacije i očuvanja muzičkog nasljeđa Crne Gore, kroz priču i pjesmu projektom ''Hamdiji Šahinpašiću u spomen'', autora profesora Senada Gačevića, podsjetićemo se na život i djelo Hamdije Šahinpašića.

Kao i prethodnih i ove godine će biti uručena nagrada ''Dr Sabro Šabanović''. U okviru festivala,  biće održan i prvi ''Bjelopoljski biznis forum'' (BBF) koji će okupiti privrednike, goste iz dijaspore i eksperte iz oblasti ekonomije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.