Marković: Vjerujem da će akvizicija SG imati pozitivan efekat na CG
Foto:Vlada CG

Premijer primio predsjednika OTP Grupe

Marković: Vjerujem da će akvizicija SG imati pozitivan efekat na CG

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je Šandora Čanjija predsjednika Odbora direktora i izvršnog direktora OTP Grupe koja je nedavno kupila banku Societe Generale Montenegro i time ojačala svoju poziciju vodeće banke u našoj zemlji.

Čestitavši OTP Grupi na uspješnoj akviziciji premijer je ocijenio da to predstavlja važan čin i za Crnu Goru koja je dobila još snažnijeg partnera za nastavak uspješne saradnje prije svega na našim razvojnim projektima.

„Vjerujem da će jača pozicija Vaše banke imati pozitivan efekat na Crnu Goru i da ćete u novoj ulozi biti još snažniji akter crnogorske ekonomije“ – rekao je predsjednik Marković izrazivši zahvalnost OTP Grupi što je u svakoj fazi preuzimanja veoma pažljivo sagledavala zahtjeve crnogorske strane.

Marković je informisao sagovornika o odličnim rezultatima Vladine ekonomske politike koja uključuje visok rast bruto domaćeg proizvoda i snažne investicione aktivnosti uz istovremenu fiskalnu konsolidaciju i smanjenje javnog duga.

U tom smislu bilo je riječi i o razvojnim projektima za koje bi OTP Grupa mogla biti zainteresovana kao i o predstojećoj emisiji hartija od vrijednosti koju je Vlada najavila.

CKB Banka je kupila 16. jula na Montenegroberzi 87.602 akcije (90,55 odsto) banke Societe Generale Montenegro ukupne vrijednosti 35.629.692,37 eura.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Darko Radunović, te iz OTP Grupe generalni zamjenik glavnog izvršnog direktora Žolt Barna (Zsolt), zamjenik glavnog izvršnog direktora Laslo Volf (Wolf László), predsjednik Borda direktora Crnogorske komercijalne banke Mikloš Nemet (Németh Miklós) i glavni izvršni direktor Crnogorske komercijalne bankePal Kovač (Kovács Pál).
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.