Darmanović i Mekluni, foto: Vlada CG

Darmanović-Mekluni

"Crna Gora privržena multilateralizmu i regionalnoj saradnji"

Regionalni dijalog i saradnja predstavljaju važne elemente za učvršćivanje stabilnosti, bezbjednosti i prosperiteta Zapadnog Balkana, naglašeno je na današnjem sastanku ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića i rezidentne koordinatorke Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori Fione Mekluni.

"Crna Gora je snažno posvećena fundamentima multilateralizma, promovisanju i zaštiti ljudskih prava, demokratskih načela i vladavine prava kao temelju održivog mira, bezbjednosti i socio-ekonomskog razvoja“, istakao je na današnjem sastanku šef crnogorske diplomatije.

Na toj liniji Darmanović je naglasio važnost promovisanja Agende 2030. i Ciljeva održivog razvoja, u čijoj je implementaciji na nacionalnom nivou veoma značajna bliska saradnja sa UN sistemom.

Dodao je da je Crna Gora čvrsto privržena regionalnoj saradnji, dijalogu i zajedničkom pristupu u adresiranju pitanja koja su važna za dugoročnu stabilnost i sveukupni progres Zapadnog Balkana.

Mekluni je izrazila zadovoljstvo konstruktivnim dijalogom UN-a u Crnoj Gori sa Ministarstvom vanjskih poslova, te zahvalila na odličnoj dosadašnjoj saradnji u brojnim projektima koji su doprinijeli razvoju crnogorskog društva.

Takođe, naglasila je važnost zajedničkog djelovanja u pogledu implementacije Agende 2030 i Ciljeva održivog razvoja, te se posebno osvrnula na značaj saradnje i jačanja dijaloga u regionu, koji će doprinijeti socijalnoj koheziji i osnaživanju kapaciteta svih aktera u društvu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.