Atlas grupa: Još nezakonitih i neosnovanih optužbi protiv Kneževića
Duško Knežević

Atlas grupa: Još nezakonitih i neosnovanih optužbi protiv Kneževića

Specijalno državno tužilaštvo naredbom o proširenju istrage protiv predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića zbog navodne štete u iznosu od tri miliona eura Aerodromima Crne Gore, nastavlja sa nezakonitim i neosnovanim optužbama protiv Duška Kneževića i nastavlja da postupa kao servis vrha izvršne vlasti Crne Gore, saopšteno je iz Atlas grupe.

"Velika je zabluda uvjerenje nalogodavaca iz vrha izvršne vlasti Crne Gore da se neosnovanim pokretanjem velikog broja krivičnih postupaka može napraviti privid da Specijalno državno tužilaštvo radi posao koji mu je zakonom dodijeljen. Umjesto da se provjere navodi više krivičnih prijava koje je SDT-u podnijela odbrana Duška Kneževića, oni nastavljaju sa zamjenom teza koja vrijeđa zdrav razum i pravnu logiku", kazao je advokat Zdravko Đukanović.

On je podsjetio da SDT Kneževića tereti za krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, a Dijanu Zečević za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, iz člana 272 stav 3 Krivičnog zakonika Crne Gore.

"I u ovom krivičnom postupku nema niti jednog dokaza da su Duško Knežević i Dijana Zečević izvršili krivična djela koje im se stavljaju na teret. Odbrana neće činjenično komentarisati navedenu naredbu o sprovođenje istrage, imajući u vidu obavezu čuvanja tajne u istrazi, ali će nastaviti da svoj posao radi savjesno, ozbiljno i profesionalno", istakao je Đukanović.

Advokat je uvjeren da će i u ovom krivičnom postupku dokazati, kako je kazao, "potpunu neosnovanost optužbi protiv Duška Kneževića, te da je riječ o korupciji u preduzeću 'Aerodromi Crne Gore'".

"Vjerujemo da će Viši sud u Podgorici postupati nezavisno i u skladu sa zakonom i da neće podleći velikom pritisku vrha izvršne vlasti", rekao je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.