Hrvatski vojnik umro nakon napada u Kabulu (VIDEO)
Foto: HRT

Hrvatski vojnik umro nakon napada u Kabulu (VIDEO)

Pripadnik 10. Hrvatskog kontingenta NATO misije "Resolute Support u Avganistanu preminuo je danas od teških povreda zadobijenih u napadu bombaša samoubice, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske.

"Riječ je o pripadniku specijalnih snaga, rođenom 1992. godine, koji je u Avganistanu bio angažovan na poslovima savjetovanja i mentorisanja Avganistanskih bezbjednosnih snaga. Pripadniku je nakon stradanja pružena maksimalna medicinska pomoć u američkoj bolnici u Bagramu, no zbog težine povreda, u bolnici je preminuo. Istraga o jutrošnjem napadu je u toku", navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, rano jutros dogodio se napad na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, a povrijeđena su tri hrvatska vojnika.

Vojnik koji je preminuo zadobio je teške povrede glave. Ostala dvojica vojnika imaju teže povrede, ali su van životne opasnosti.

Riječ je o izolovanom napadu, a ostali pripadnici hrvatskog kontingenta u Avganistanu su na sigurnom.

To je na vanrednoj pres konferenciji saopštio potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Damir Krstičević, rekavši da je o događaju obavijestio i premijera i predsjednicu Hrvatske.

Untitled

Krstičević na presu, foto: HRT

"Riječ je o, kako se navodi, izolovanom napadu, a ostali pripadnici hrvatskog kontingenta u Avganistanu su na sigurnom", rekao je potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar odbrane Damir Krstičević, prenosi HRT.

Napad na hrvatske vojnike, uoči početka sjednice Vlade RH, komentarisao je premijer Andrej Plenović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.