Lagana, ukusna i osvježavajuća sladoled torta
Foto:Shutterstock

Poslastica za tople dane

Lagana, ukusna i osvježavajuća sladoled torta

Lagana poslastica koja se lagano priprema i savršena je za toplije dane.

Sastojci:

(za osnovni krem)

- 700g krem sira

- 200g šećera (ili oko 120ml meda)

- 120ml mlijeka

- 500ml umućene slatke pavlake

(za svaki sloj)

- sredina iz dvije mahune vanile ili supena kašika arome vanile (možete i da kombinujete)

- 100g crnih ribizli, borovnica ili kupina

- 100g otopljenje čokolade po izboru (možete crnu, bijelu, mliječnu)

Pomiješajte neslani krem sir sa šećerom i mutite dok ne dobijete kremastu vazdušastu masu. Dodajte mlijeka i sve izmutite. Odvojeno umutite slatku pavlaku pa spojte dvije kreme.

Sada podijelite na tri dijela. U jedan umutite izblendane borovnice, u drugo aromu vanile, a u treću dodajte otopljenu čokoladu (može zamjena kakao prah ako želite da smanjite količinu šećera).

E sada ide slaganje, za šta treba najviše strpljenja. Treba prvo da sipate crni sloj u modlu (možete koristiti bilo koju posudu u kojoj inače pravite hljeb ili patišpanj). Sada imate dvije opcije. Ako vam je veoma bitno da se ne pomiješaju slojevi, stavite u zamrzivač malo crni sloj (oko sat vremena). Onda dodajte crveni sloj, pa opet u zamrzivač, pa na kraju bijeli.

Ali ukoliko nije strašno da vam se malo pomiješaju (ne bi trebalo mnogo da se pomiješaju, ali sigurno neće biti savršeni kao da ih odvojeno zamrzavate) onda možete samo pažljivo sipatu u kalup sva tri sloja i staviti da se zamrzne (nekoliko sati, najbolje preko noći).

N1 Beograd

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.