Zbog spomenika na groblju u Novom Pazaru Crkva najavila žalbu: Nećemo dozvoliti da prosta sila postane opšti obrazac
Foto:Novosti.rs

Zbog spomenika na groblju u Novom Pazaru Crkva najavila žalbu: Nećemo dozvoliti da prosta sila postane opšti obrazac

Povodom odobrenja Gradskog vijeća u Novom Pazaru, posle kojeg je Nelica Grujić - ćerka prije dvije godine preminulog Timotija Vasovića, ocu "komunisti" i ateisti na Pravoslavnom groblju kod Petrove crkve postavila spomenik bez vjerskog obilježja - u ime Crkvene opštine za Rašku oblast se oglasio protojerej-stavrofor Tomislav Milenković.

"Spomenik je postavljen nelegalno, prije konačne odluke Upravnog suda, pa ćemo se žaliti nadležnim instancama, a ispitujemo i to kako je došlo do ove zloupotrebe, s obzirom na to da je sve učinjeno bez odobrenja JKP "Gradska čistoća" koje upravlja gradskim grobljima. Nećemo dozvoliti da prosta sila postane opšti obrazac i radije ćemo raskinuti ugovor sa lokalnom samoupravom o ustupanju crkvene parcele za gradsko groblje. Jer, mi smo ga potpisali u dobroj vjeri, a sada su nas izigrali",  ističe Milenković, naglašavajući da porodica Timotija Vasovića nije prihvatila ponuđeni kompromis.

U Novom Pazaru, inače, postoje i dva muslimanska groblja, a ono pravoslavno groblje u naselju Šestovo - gdje su sahranjivani i ateisti - je prebukirano.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.