Od početka godine opsluženo 1.273.559 putnika na cg aerodromima
ilustracija

Od početka godine opsluženo 1.273.559 putnika na cg aerodromima

Od 1. januara do danas, na crnogorskim aerodromima opsluženo je 1.273.559 putnika, 100 hiljada više nego u istom period prošle godine. Takođe, promet aviona je veći za 4 odsto, kazao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

Očekuje da do kraja godine bude opsluženo oko 2,6 miliona putika, što je rezultat koji će nadmašiti rekordnu 2018.

Orlandić je kazao da su najnoviji podaci o prometu putnika na crnogorskim aerodromima pokazatelj da su u toj kompaniji sa razlogom bili optimisti na početku godine.

"Na Aerodromu Tivat u narednom periodu očekujemo još veći promet putnika, s obzirom da je turistička sezona u jeku. Moram da naglasim da je izgradnja Terminala 2 u velikoj mjeri doprinjela da možemo da opslužimo veći broj putnika i aviona, što donosi višestruku korist ne samo Aerodromima Crne Gore, već i privredi Crne Gore.", kazao je Orlandić.

Trenutno se sa preko 70 destinacija saobraća ka Crnoj Gori, što kako je kazao, dovoljno govori koliko smo unaprijedili avio dostupnost.

"Očekujem da će do kraja godine na oba crnogorska aerodroma biti opsluženo oko 2 600 000 putnika, što je rezultat koji će nadmašiti rekordnu 2018", zaključio je Orlandić.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.