Šumski požar kod Atine ponovo prijeti domovima
Foto: AFP

Grčka

Šumski požar kod Atine ponovo prijeti domovima

Šumski požar koji je izbio nedaleko od Atine prijeti domovima na istom području gdje je prošle godine požar odnio više od 100 života.

Vatrogasna služba je danas saopštila da tri aviona i dva helikoptera koji ispuštaju vodu, pomažu vatrogasnim ekipama pored luke Rafina.

Glavni put koji vodi do tog područja je zatvoren za dolazni saobraćaj.

Ta oblast je popularna među kupačima tokom ljeta, prenio je AP.

Prije godinu dana šumski požar zahvatio je područje Mati i druga obalska područja pri čemu su život izgubile 102 osobe, a uništeno je na hiljade kuća.

Današnjoj komemoraciji za žrtve iz tog područja prisustvovao je i novi grčki premijer Kirjakos Micotakis.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.