Ramuš Haradinaj

"Uzdignutog čela i bez uznemirenja odgovaram na poziv Specijalnog suda"

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je danas da "uzdignutog čela i bez uznemirenja" odgovara na poziv za ispitivanje pred Specijalnim sudom za ratne zločine.

Prije polaska za Hag, Haradinaj je na fejsbuku napisao da je Kosovo spremno da vodi dijalog sa Srbijom do postizanja finalnog pravno obavezujućeg sporazuma o međusobnom priznanju u sadašnjim granicama.

"Danas kao Ramuš Haradinaj, državljanin Republike Kosovo, odgovaram na poziv za ispitivanje od strane Specijalnog suda. U cjelosti za pravo Kosova, nepokolebljiv u mojim životnim odlukama, neuznemiren i visoko uzdignutog čela", napisao je Haradinaj na fejsbuku.

Prema njegovim riječima, Kosovo je napredovalo na evroatlanskom putu, opredijeljeno za mir i u stalnom prijateljstvu sa SAD.

"Kosovo je spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja finalnog pravno obavezujućeg sporazuma koji uključuje međusobno priznanje u postojećim granicama. Ali, tržište dajemo samo za priznanje (od strane Srbije)", naveo je Haradinaj i dodao da je časno branio pravo Kosova, juče, danas i da će ga braniti uvijek.

Oko 12 časova Haradinaj je stigao na prištinski aerodrom "Adem Jašari".

Prema nezvaničnim informacijama, on će preko Beča otputovati za Hag, gdje će ga sjutra tužioci Specijalnog suda za ratne zločine ispitivati kao osumnjičenog.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.