Procesom integracije CG dala primjer drugima u regionu
Đukanović i Lanata

Đukanović primio komandanta NATO savezničke komande za transformaciju Andrea Lanatu

Procesom integracije CG dala primjer drugima u regionu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je komandanta NATO savezničke komande za transformaciju Andrea Lanatu koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Đukanović je iskazao zadovoljstvo povodom posjete komandanta Lenata u trenutku kada Crna Gora sa ponosom obilježava dvogodišnjicu članstva u Alijansi.

"Crna Gora je u tom periodu, kao i tokom procesa pristupanja, prepoznala brojne šanse koje joj članstvo u tom klubu nudi, razumijevajući odgovornost članstva i prihvatajući da je to jedina pouzdana perspektiva stabilnosti Jugoistočne Evrope. U Crnoj Gori imate pouzdanog partnera i odgovornu članicu koja promoviše evropski i evroatlantski sistem vrijednosti na ovom dijelu kontitenta“, poručio je Đukanović.

Izrazio je zadovoljstvo završetkom procesa integracije Crne Gore u NATO i zahvalio na podršci Savezničke komande u realizaciji aktivnosti za pristupanje i integraciju nacionalnog sistema u NATO tokom protekle dvije godine.

"Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima djelovanja NATO, uključujući i politiku otvorenih vrata i podršku integraciji Sjeverne Makedonije, i prisustvo u misijama Alijanse", kazao je predsjednik Crne Gore.

ukanoviLanata2

Komandant NATO savezničke komande naglasio je da je počastvovan povodom njegove posjete Crnoj Gori kada zajedno obilježavamo važan trenutak, a to je završetak integracije Crne Gore u NATO. Čestitao je crnogorskom Timu i Đukanoviću lično na svemu što je urađeno u integracionom procesu i uloženim naporima, ističući da uspješnost procesa nije samo zasluga sektora odbrane već svih institucija.

“Impresioniran sam svim što je urađeno u protekle dvije godine, to je bio kolektivan trud, sveobuhvatan i efikasan. Svojim procesom integracije dali ste primjer drugima u regionu”, kazao je Lanata, uz zahvalnost Crnoj Gori za podršku koju pruža Sjevernoj Makedoniji na njenom putu pune integracije.

ukanoviLanata3

Lanata je naglasio da će Crna Gora i dalje imati snažnu podršku Savezničke komande koja će nastaviti da blisko sarađuje sa Crnom Gorom u daljim aspektima adaptacije i transformacije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.