Agasi: Novaka nikako ne bih volio sa druge strane mreže
Agasi i Đoković, foto: EPA

Agasi: Novaka nikako ne bih volio sa druge strane mreže

Bivši trener Novaka Đokovića Amerikanac Andre Agasi nije toliko aktivan poslednjih nedjelja kada je riječ o tenisu.

On i dalje sarađuje sa Grigorom Dimitrovim, ali nisu bili zajedno na Vimbldonu, tako da se očekuje da bude uz bugarskog tenisera na ljetnjoj američkoj turneji.

Agasi, koji je sa Đokovićem sarađivao tokom perioda kada je Novak ima problema sa povredom lakta, ipak je priznao nedavno kako ne bi volio da se suoči sa prvim igračem svijeta na terenu.

"Nikada nisam imao prilike da igram protiv Novaka Đokovića i iskren da budem, to i ne želim! Igrao sam protiv Federera i bilo mi je dosta", našalio se osvajač osam Grend slem trofeja.

Legendarni su njegovi okršaji sa sunarodnikom Pitom Samprasom.

"Najteži protivnik mi je bio Pit Sampras, On je uvijek igrao u jakom ritmu i na najvišem nivou, bilo je teško pobijediti ga", priznao je Andre.

Kaže i da je mnogo naučio kada je postao broj jedan, a ima i savejte za mlade tenisere koji su u usponu.

"Kad postanete prvi na svijetu, mnogo toga naučite. To je bio slučaj i sa mnom. Ne radi se o tome da budete popularni, nego šta na tom putu naučite. Ja sam mnogo naučio o sebi. Najvažnije je da tenis nije sve u životu. Moj savjet bi im bio da rade mnogo".

Agasi i njegova supruga i nekadašnja velika šampionka, Njemica Štefi Graf poznati su po humanitarnom radu kroz svoju Fondaciju. Tenis nije više u prvom planu, ali stigne da prati šta se dešava.

"Gledam tenisa toliko da mi bude dovoljno da ostanem uključen u zbivanja u sportu koji mi je dao mnogo u životu", zaključio je nekada prvi teniser svijeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.