Dodijeljeni sertifikati polaznicima obuka u Centru kompetencija Podgorica

Dodijeljeni sertifikati polaznicima obuka u Centru kompetencija Podgorica

Svečana ceremonija dodjele sertifikata za 35 polaznika obuka Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), održana je danas u prostorijama Glavnog grada Podgorica. Događaj je organizovala UPCG, u saradnji sa Glavnim gradom, a u sklopu projekta prekogranične saradnje “competenceNET” čiji je UPCG implementator u Crnoj Gori.

Menadžeri malih i srednjih preduzeća, zaposleni, kao i nezaposlene osobe koje su željele da unaprijede svoju konkurentnost na tržištu rada, uspješno su završili dva ciklusa besplatnih obuka na teme “Marketing i marketinški alati” i “Upravljanje projektnim ciklusom” koje su održane u periodu jun – jul 2019. godine, u prostorijama Centra kompetencija Podgorica. Oba programa snimljena su u formi webinara koji će uskoro biti dostupni i online, uz besplatan pristup i za sva ostala zainteresovana lica iz Crne Gore.

Tokom realizacije projekta “competenceNET”, UPCG je posebno ponosna na prvi crnogorski softver za upravljanje EU projektima koji je izrađen specijalno za potrebe obuke “Upravljanje projektnim ciklusom”. Polaznicima obuke UPCG je obezbijedila i pravo na korišćenje ovog softvera.

Slobodan Milatović, predstavnik UPCG je u svom obraćanju posebnu zahvalnost uputio Glavnom gradu Podgorica koji je od prvog dana podržao inicijativu UPCG o osnivanju Centra kompetencija Podgorica, ustupio Centru prostor na korišćenje, a zatim i aktivno podržao njegov rad putem organizacije brojnih trening programa koje se u Centru kompetencija održavaju od marta 2019. godine.

“Polaznicima obuka UPCG pružena je prilika da usvajaju nova znanja kroz moderan način konzumacije sadržaja, kao i da razvijaju svoje sposobnosti u okruženju koje karakterišu dinamična predavanja, praktične vježbe, grupni rad i pristup najnovijoj opremi koju čine pametna tabla, 20 računara, pet 3D štampača”, istakao je on.

Vladimir Rajčić, šef Biroa za podršku biznis zajednici – Glavni grad Podgorica je kazao da ova svečanost predstavlja još jednu u nizu potvrda kvaliteta i kontinuiteta saradnje između UPCG i Glavnog grada Podgorica, koji na taj način daju primjer za partnerstvo javnog i privatnog sektora. On je naglasio da su “Unija poslodavaca Crne Gore i Glavni grad Podgorica na vrijeme prepoznali da je širenje i dijeljenje znanja preduslov preduzetničkog i sveopšteg privrednog razvoja u našoj zemlji.

"Sa tom misijom je uspostavljen Centar kompetencija Podgorica, kao i brojni programi obuka koje se u njemu organizuju. Posebno izdvajam obuke UPCG 'Marketing i marketinški alati' i 'Upravljanje projektnim ciklusom' koji su svojom sadržinom i kvalitetom dali vrijednost koja je od njih bila očekivana, a što najbolje potvrđuje iskazano interesovanje velikog broj građana – njihovih polaznika", kazao je on.

Svjesni da marketing i upravljanje projektima predstavljaju nezaobilazan dio savremenog poslovanja, ekspertkinje UPCG Ljubica Kostić-Bukarica i Lidija Brnović kreirale su dva odvojena programa obuka koji su za sve polaznike realizovani potpuno besplatno.

“Kroz tri trening modula, polaznici obuke o marketingu naučili su kako da koristite nove metode u otkrivanju i privlačenju kupaca, prilagode proizvod/uslugu kupcima, koriste marketinške alate i kreiraju usluge i proizvode u odnosu na potrebe kupaca, a sve u cilju uspostavljanja dugoročno održivih odnosa. Takođe, stekli su vještine potrebne za vođenje marketinških kampanja u MSP, kroz sticanje teorijskih i praktičnih znanja o korišćenju marketinških alata, komunikaciji i online komunikaciji, kreiranju sadržaja, a u cilju unapređenja poslovanja“, kazala je Ljubica Kostić-Bukarica, trenerica UPCG za program obuke “'Marketing i marketinški alati”.

“U toku jula, dvadeset polaznika trening programa imalo je priliku da pohađa zahtjevan program obuke od osamdeset sati na temu upravljanja projektima finansiranim iz EU fondova. Obuka se sastojala iz tri modula: Upravljanje EU projektnim ciklusom i pristup logičkog okvira; Planiranje i priprema prijedloga projekta; Implementacija projekta. Pored teorijskog dijela, učesnici su praktično radili na konceptualizaciji ideja i pripremi projektne dokumentacije. Posebno smo ponosni na prvi crnogorski softver za upravljanje EU projektima koji je izrađen posebno za potrebe ove obuke i kao takav predstavlja važnu podršku u daljem samostalnom radu naših polaznika”, objasnila je Lidija Brnović, trenerica UPCG za program obuke “Upravljanje projektnim ciklusom”.

Uz teorijski dio, polaznici dvomjesečnog ciklusa obuka posebno korisnim izdvojili su novousvojena znanja i vještine koje su im ekspertkinje UPCG prenijele putem simulacije određenih poslovnih situacija, pokaznih vježbi i konkretnih primjera praktičnih rješenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.