Haradinaj sjutra putuje u Hag
Ramuš Haradinaj

Haradinaj sjutra putuje u Hag

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj otputovaće sjutra u Hag kako bi u svojstvu osumnjičenog dao izjavu pred tužiocima Specijalnog suda za zločine OVK.

Portal gazetablic.com. prenio je pozivajući se na izvore bliske Haradinaju, da bi on trebalo da se 24. jula pojavi pred tužiocima Specijalnog suda.

Istog dana, pred tužiocima bi kako je sam najavio, trebalo da bude ispitan i bivši portparol Glavnog štaba OVK, bivši predsjednik Skupštine Kosova i predsjednik Nacionalnog vijeća Socijaldemokratske inicjative Jakup Krasnići.

Još nije poznato u kom će svojstvu Krasnići izaći pred tužioce, kao svjedok ili kao osumnjičeni.

Haradinaj je poslije poziva Haga dao ostavku, a danas je uputio zvanična pisma sa odlukom o neopozivoj ostavci predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju i predsjedniku Skupštine Kadriju Veseljiju, prenosi N1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.