Uspjeh je tamo đe su korijeni: Zarađeno u Njemačkoj ulaže u Crnu Goru i dobra djela

Uspjeh je tamo đe su korijeni: Zarađeno u Njemačkoj ulaže u Crnu Goru i dobra djela

Hajriz Brčvak, porijeklom iz Bistrice kod Bijelog Polja, uspješan je privrednik u Njemačkoj a zarađeno ulaže u Crnu Goru i u dobra djela.

Prilog o ovom dobročintelju napravio je i Javni servis. U razgovoru za TVCG kazao je da nikada nije prestao da vjeruje u sebe i svoju vrijednost niti u druge ljude. 

Uz uspješnu djelatnost u Njemačkoj, ovaj Bjelopoljac ulaže u svoju zemlju sa porodicom i prijateljima.

"Svaka biljka najbolje uspijeva tamo đe su korijeni postali", kazao je Brčvak.

Trudi se da bude bolji, osniva organizacije humanitarnog karaktera i vjeruje da bi svaki čovjek trebalo da se sjeti nekog pored sebe.

Brčvak, zapošljava 400 radnika u firmi koja je danas drugi izvođač generalnog provajdera optičkih kabala u Njemačkoj. 

Podsjetimo u nizu dobrih djela koje je Brčvak nesebično sproveo je i ono kada je djeci iz rodnog sela omogućio ljetovanje na moru, te izuzetno human gest od prošlog mjeseca kad je donirao nedostajućih 11 hiljada eura za liječenje dječaka. To su naravno samo neki od humanih poteza ovog Bjelopoljca na kojeg je ponosan rodni grad ali i čitava zemlja.

Prilog TVCGa:

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.