Zaev: Makedonci su prisvajali svjetsku, balkansku i tuđu istoriju
Zoran Zaev

Zaev: Makedonci su prisvajali svjetsku, balkansku i tuđu istoriju

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je u intervjuu za grčku televiziju "Alfa" da su Makedonci prisvajali svjetsku, balkansku i tuđu istoriju.

"Naš pokušaj da se promijeni naša istorija preuzimanjem svjetske, balkanske i tuđe, pritom ne vodeći računa kako to utiče na naše susjede, doveo je do toga da bukvalno budemo u svađi sa skoro svim susjedima. Na taj način su se zatvorili svi procesi u EU i NATO integraciji", rekao je Zaev,.

Ta izjava izazvala je snažne reakcije na društvenim mrežama, a građani Sjeverne Makedonije optužuju svog premijera da je to izjavio kako bi se dodvorio susjedima.

Zaev je u intervjuu za grčku televiziju "Alfa" govorio i o tačkama Prespanskog sporazuma koji regulišu status makedonskog jezika i slovenskog porijekla makedonskog naroda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.