Zbog ovog automobila policiji Floride je teško pobjeći

Zbog ovog automobila policiji Floride je teško pobjeći

Policajci koji patroliraju autoputevima Floride dobili su ispomoć u vidu modela Dodge Challenger sa moćnim 5.7-litarskim V8 motorom.

Patrolni Dodge Challenger prepoznaje se na putu po dvobojnoj spoljašnjosti i policijskim oznakama, a opremljen je svom neophodnom audio-vizuelnom signalizacijom. Pored toga, ovaj automobil ima i sistem kamera koje pokrivaju 360 stepeni oko vozila.

Ispod haube se nalazi 5.7 HEMI V8 motor koji proizvodi 380 ks (280 kW) i 555 Nm. Snaga se prenosi na zadnje točkove pomoću 6-brzinskog manuelnog ili 8-stepenog automatika, a nije saopšteno koji je prenosni sistem od ta dva upotrebljen u ovom patrolnom automobilu.

Iako se snaga od 380 "konja" čini više nego dovoljnom za posao koji obavljaju policajci u patroli, na tržištu SAD dostupne su i znatno jače verzije modela Challenger. Model sa 6.2-litarskim V8 motorom isporučuje 485 konjskih snaga, a SRT Hellcat sa kompresorom dostiže čak 717 ks.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.