URA Budva: Pozivamo koalicione partnere na razgovor i odgovornost
Foto: URA

URA Budva: Pozivamo koalicione partnere na razgovor i odgovornost

Nakon neuspjeha da konstituenti koalicije koja vrši vlast u Budvi održe zajednički sastanak prije predstojeće sjednice SO, GP URA u tom gradu danas je opet javno pozvala koalicione partnere na sastanak.

"Pozivamo kolege da se ponašaju tako da ne dovode u pitanje ni svoj lični ni politički integritet ni javno iskazanu spremnost da se višedecenijska nesmjenjivost vlasti u Budvi i jedan uspostavljen pogubni sistem zamijeni načelom odgovornosti i radom u javnom interesu. Krajnje vrijeme je za odgovornost prema građanima koji su nas birali da vodimo grad, da sve pojedinačne interese stavimo  u drugi plan a u prvi javni interes grada i građana u jeku turističke sezone“, poručuju iz budvanske URE.

Navode da je "mreža interesnih veza u okamenjenom reljefu vlasti bila i ostala najveći ekonomski problem Crne Gore, posebno u sve težim ekonomskim uslovima".

"Zbog toga je njena demontaža prvorazredni patriotski interes kome smo se, kako je na početku izgledalo, svi posvetili.Niko naravno nije očekivao apsolutnu saglasnost po svim pitanjima, a jedini garant obećanja datih građanima na izborima 2016. je bila obaveza da razgovaramo i dogovaramo se o svim odlukama, pa i onim najkontroverznijim. Trenutna nespremnost da se otvoreno razgovara i da se traže najbolja rješenja, da se „otvore karte“ za dobrobit grada i građana, samo je još jedan dokaz koliko i sama opozicija u Crnoj Gori odista vjeruje u demokratiju i prava građana da slobodno djeluju i traže preispitivanje pojedinih rješenja i odluka“, naveli su iz ove partije.

Dodaju da je nespremnost koalicionih partnera da se dogovaraju i da rade u zajedničkom, a ne pojedinačnom interesu „za URU svojevrsno priznanje da partije teško mogu (ili smiju) da djeluju slobodno“.

"Zato ni građani više neće biti toliko naivni da vjeruju da data politička obećanja znače i stvarnu spremnost da se prema njima djeluje. U to ime pozivamo kolege da se ostave kombinatorika koje trideset godina urušavaju ljudski, društveni i ekonomski potenijal zemlje i da ostanu posvećeni međusobnom dogovoru i odgovornosti koje građani Budve od njih s pravom očekuju“, zaključuju u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.