Pakistan: Žena samoubica raznijela urgentni, 9 mrtivih
Foto: Beta/AP

Pakistan: Žena samoubica raznijela urgentni, 9 mrtivih

Ženski bombaš samoubica, pripadnica pakistanskih Talibana, raznijela se danas ispred bolnice u Pakistanu dok su dovozili žrtve ranijeg napada na policiju u kom je ubijeno devet, a ranjeno 30 ljudi.

Policija iz Dera Ismail Kana, grada u kom se dogodio napad, saopštila je da je čovjek sa motorcikla otvorio vatru na policiju u stambenoj četvrti i ubio dvoje ljudi.

Žena se zatim raznijela bombom na ulazu u bolnicu ubivši još četiri policajca i tri civila koji su došli u posjetu rođacima. Među povrijeđenima je osam policajaca, a mnogi su u kritičnom stanju.

Žena je u sedam kilograma eksploziva stavila eksere i čelične kuglice, rekao je lokalni forenzičar.

03e46e278b1d8d398d9886932021d09a

Foto: Beta/AP

Eksplozija je uništila urgentni centar koji je morao da se zatvori, a povrijeđeni su prevezeni u vojnu bolnicu, saopštio je zvaničnik iz bolnice.

Pakistanski Talibani preuzeli su odgovornost za napad, ali nijesu potvrdili da je napadač bila žena. U velikom broju napada koje je ova grupa izvela u posljednje dvije decenije izvršioci u uglavnom bili muškarci.

Pakistanska vojska je proteklih godina sprovela nekoliko velikih operacija protiv pakistanskih Talibana i drugih militanata u oblastima duž granice sa Avganistanom.

Nasilje se smanjilo, ali militanti još uvijek pokazuju svoje prisustvo povremenim napadima koji su uglavnom usmjereni na snage bezbjednosti i vjerske manjine.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.