Više od 1.000 vatrogasaca se bori protiv šumskih požara
Foto: Beta/AP

Vanredno stanje u Portugaliji

Više od 1.000 vatrogasaca se bori protiv šumskih požara

Četiri vatrogasca su povrijeđena u Portugaliji gdje je u centralnom dijelu upućeno oko 1.000 vatrogasaca i nekoliko stotina vojnika zbog šumskih požara u planinskim područjima.

Jedno selo je evakuisano, a mještanima druga tri sela prijeti širenje požara na području Kasteo Branko, oko 200 kilometara sjeverno od Lisabona, navela je civilna zaštita.

Šumski požari su se u subotu poslije podne proširili i na nepristupačna područja.

U seriji šumskih požara 2017. godine u Portugaliji je stradalo 114 ljudi.

Šest oblasti u centralnom i južnom dijelu Portugalij od juče se nalaze u maksimalnoj pripravnosti zbog požara, prenosii Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.