Za one koji žele da okuse najbolje što Crna Gora može da pruži: Portonovi uskoro dostupan prvim gostima
Foto:Facebook

Za one koji žele da okuse najbolje što Crna Gora može da pruži: Portonovi uskoro dostupan prvim gostima

Prva faza, Portonovi rizorta od 1. avgusta ove godine biće dostupna prvim gostima, kazali su u razgovoru za Novu M iz te kompanije dok završetak gradnje hotela One & Only, prvog takvog hotela u Evropi, najavljuju za narednu godinu.

Do sada je kako kažu iz kompanije u projekat uloženo preko 400 miliona eura. Sem imidža Crne Gore kao turističke destinacije, privlačenje stranog kapitala, ovakvi projekti, pružaju mogućnost i za upošljavanje domaće radne snage.

Realizacijom projekata poput Portonovog, Crna Gora postaje jedna od najprestižnijih evropskih turističkih destinacija, kazala je u razgovoru za Novu M PR Portonovog Adrijani Husić. Dodaje da je proces planiranja vrlo zahtjevan, ali da uspijevaju da prenesu najbolja iskustva i načine rada tokom izgradnje Portonovog koji je u nastanku, ali i posluže kao primjer u cijeloj Crnoj Gori.

U proteklih sedam godina u Portonovi uloženo je nešto preko 400 miliona eura, do završetka projekta planirano je ulaganje od jedne milijarde.

Prema riječima Husić, tokom ove godine biće otvoren jedan dio Portonovi rizorta.

 „Od avgusta ove godine Portonovi otvara vrata za posjetioce i rezidente i od avgusta dio marine Portonovi marina sa 238 vezova je u funkciji zajedno sa rezidencijalnim naseljem u okviru marine ali i samog naselja. Pored ovoga i plaža koja će biti otvorena za posjetioce i rezidente ali i brojni restorani koji su javne površine koji se nalaze u sklopu samog rizorta“, kazala je Husić.

Kroz završetak gradnje ključnog objekta hotela One & Only, prvog takvog hotela u Evropi bitno će se unaprijediti hotelska ponudu na crnogorskoj obali, kaže Husić.

 „Već naredne godine nas očekuje otvaranje One & Onlyhotela koji je prvi hotel ovoga tipa u Evropi“, naglašava ona.

Portonovi rizort je kreiran sa ciljem da okupi ljude koji uživaju u mediteranskom stilu života, koji žele da okuse ono najbolj što Crna Gora može da im pruži, a to je gostoprimstvo, dobra hrana i sjajna usluga, pojašnjava Husić.

 „Nama je cilj da rizort bude operativan 365 dana u godini i da bi to tako funkcionisalo kreirali smo sadržaje koji će biti interesanti kako internacionalnoj publici, tako i ljudima koji žive u regionu“, navela je ona.

Prema njenim riječima, tokom osmišljavana Portonovi projekta puno se radilo na samoj arhitekturi i ozelenljavanju rizorta kako bi se prenio duh Crne Gore.

„Rizort možemo reći da se sastoji iz tri dijela, i tri arhitekture, koje oslikavaju mediteranski stil, tradicionalnu crnogorsku arhitekturu ali i moderni stil“.

Ovakvi projekti su  ujedno i prilika za upošljavanje domaće radne snage.

 „Trenutno na izgradnji Portonovog radi oko 1.500 radnika, kada računamo i centralu govorimo o blizu 2.000 zaposlenih, kada operacije rizorta počnu ovaj broj će da raste“.

Kompanija Azmont Investments ušla je na crnogorsko tržište 2012. godine, njena ugovorna obaveza bila je da u rizort uloži 52 miliona eura u prve četiri godine, odnosno 258 miliona eura za osam godina. Zaključno sa junom ove godine u razvoj Portonovog investitor je uložio 469 miliona eura, dok će ukupna investicija po završetku svih radova iznositi blizu milijardu eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.