Narod beranskog kraja u presudnim etapama  za slobodu i nezavisnost CG uvijek bio u prvom stroju
Milo Đukanović

Đukanović čestitao Dan opštine

Narod beranskog kraja u presudnim etapama za slobodu i nezavisnost CG uvijek bio u prvom stroju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. jula – Dana opštine Berane, predsjedniku Opštine Dragoslavu Šćekiću, predsjedniku Skupštine opštine Novici Obradoviću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim građanima Berana uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Ovaj veliki praznik prilika je za podsjećanje da je klica nove vlasti utemeljena na antifašizmu, državnoj vertikali savremene Crne Gore, zametnuta u Beranama. Narod Beranskog kraja, sa svojim najviđenijim prvacima, u svim odsudnim etapama za slobodu i nezavisnost Crne Gore, uvijek je bio u prvom stroju, ispisujući najslavnije stranice njene istorije", naveo je Đukanovič.

Predsjednik Crne Gore je dodao da je na tim čvrstim temeljima obnovljena država demokratskim putem na referendumu održanom prije 13 godina po najvišim evropskim standardima. Istakao je da je to danas članica NATO, u poodmaklom pregovaračkom procesu za članstvo u EU i pouzdan susjed i važan faktor regionalne stabilnosti, sa učvršćenim multietničkim skladom i dinamičnim ekonomskim i demokratskim razvojem.

"Berane sa svojim ljudima i resursima u svemu tome ima svoje zapaženo mjesto i ulogu. Uvjeren sam da će valorizacijom tih potencijala, uz konstruktivnu saradnju centralne i lokalne vlasti, Berane upoznati svoju novu razvojnu šansu na dobrobit svojih građana i cijele Crne Gore.“, zaključio je Đukanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.