Server: Siguran  sam da Haradinaj nije znao da će dati ostavku
Danijel Server

Sastali se dva dana ranije

Server: Siguran sam da Haradinaj nije znao da će dati ostavku

Američki stručnjak za balkanska pitanja Danijel Server izjavio je albanskom "Glasu Amerike" da promjena vlade u Prištini odlaže pitanje dijaloga sa Srbijom.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je Server, koji trenutno baravi u Prištini, rekao da je bio iznenađen viješću o ostavci Haradinaja sa kojim se sastao u srijedu.

"Potpuno sam siguran da nije znao da će dati ostavku u petak", rekao je on.

Server vjeruje da je Haradinaj preduzeo pravi korak, ali da je vlada sada u nepovoljnoj situaciji.

"Moraćemo da sačekamo da vidimo da li će to dovesti do prijevremenih izbora koje je opozicija svakako tražila i mislim da je prilika za njih sada veća nego juče", rekao je Server, prenio je Server.

Navodi se da je on u vezi s implikacijama ovakvog razvoja situacije na dijalog između Beograda i Prištine kazao da će promjena vlade dodatno odložiti dijalog.

"U tom pravcu ne vjerujem da situacija postaje mnogo gora nego što je sada. Ostaje samo da sačekamo ko će biti premijer i ko će dobiti većinu u parlamentu", rekao je Server.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.