Nastaviti rad na unapređenju poslovne klime
Sa sastanka

Sastanak Simović-Rajzing Rajnke

Nastaviti rad na unapređenju poslovne klime

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem mr Milutin Simović sastao se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

"U otvorenom i prijateljskom razgovoru konstatovano je da Crna Gora i SAD održavaju izuzetne bilateralne i partnerske odnose na svim nivoima", saopšteno jeiz kabineta potpredsjednika Vlade.

 Simović i ambasadorka Rajnke su se saglasili da je okolnost postojanja stabilnih, savezničkih odnosa dvije zemlje, u narednom periodu potrebno iskoristiti za dodatno jačanje ekonomsko trgovinskih veza, identifikovanje i realizaciju konkretnih poslovnih i investicionih projekata.

"Simović je prezentujući mjere koje je Vlada Crne Gore uspješno sprovela u procesu fiskalne konsolidacije, kreiranju povoljnog poslovnog i investicionog ambijenta i planove u pravcu daljeg ekonomskog razvoja, istakao spremnost Vlade da u saradnji sa Ambasadom SAD i ambasadorkom Rajnke sprovede aktivnosti na skretanju pažnje američkih investitora na potencijale realizacije projekata u Crnoj Gori. Kao posebno atraktivna investiciona polja potpredsjednik Simović je apostrofirao energetiku, poljoprivredu, turizam i infrastrukturu", navodi se u saopštenju.

Rajnke je istakla da Crna Gora preduzima korake u pravcu jačanja ekonomije, ukupne stabilnosti i uvećanja životnog standarda. Ona je dodala da treba nastaviti rad na unapredjenju poslovne klime koja bi omogućila veće prisustvo američkih investitora, što je jedan od njenih priroteta.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.