Vlada čini sve što je u njenoj moći da hotelski kapaciteti u HN budu u funkciji

Vlada čini sve što je u njenoj moći da hotelski kapaciteti u HN budu u funkciji

Vlada čini sve što je u njenoj moći da hotelski kapaciteti u Herceg Novom budu u funkciji u kakvoj treba da budu, bez obzira o kome se radi, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

„Siguran sam da ćemo u tome i uspjeti“, poručio je Radulović u Skupštini, odgovarajući na upozorenje nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića da je ugovor između Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Vaktra Boke nezakonito raskinut, što bi moglo prouzrokovati ogromnu štetu po državu.

Damjanović je objasnio Morsko dobro 1. jula prošle godine obavijestilo Vektra Boku da ugovor o zakupu četiri plaže, koji je potpisan 2008. godine, prestaje da važi izjavom.

„U ugovoru o zakupu četiri plaže, za koje je Vektra Boka dobila koncesije na 20 godina kada je 2008. godine sklopila kupoprodajni ugovor za Hotelsko-turističkim preduzećem (HTP) Boka, navodi se da je rješavanje spora između ugovornih strana moguće sporazumom, sudskim postupkom ili međunarodnom arbitražom, ali ne i da ga je moguće raskinuti izjavom“, saopštio je Damjanović.

On smatra da to potencijalno može prouzrokovati ogromnu štetu po državu, jer je hotel Plaža u procesu reorganizacije i ne može funkcionisati bez te četiri plaže.

„Sumnjm da je neko ovo namjerno uradio da bi napravio štetu državi, jer će se kupac, odnosno Vektra Boka naplatiti, pošto je ugovor raskinut nezakonito, dok će se plaže dati nekom drugom u zakup“, rekao je Damjanović.

Radulović je kazao da Ministarstvo vodi računa o svakom ugovoru i da je taj raskinut jer njegovi uslovi nijesu ispoštovani.

„Svjedok sam i organizator niza sastanaka koji su trebalo da budu od koristi za Vektra Boku“, naveo je Radulović.

Damjanović je pitao Radulovića da li je zadovoljan procesom otklanjanjem grita iz bivšeg Brodogradilišta u Bijeloj, jer ima saznanja da prikazani podaci o tome nijesu tačni, zbog čega sumnja da će se on završiti do marta naredne godine.

Radulović je saopštio da je grit u Bijeloj otkako je Brodogradilište otvoreno, otkada se Boka kotorska aktivno zagađuje.

„Ne bih da, zbog stanovnika Bijele, pričam o tome kako je taj grit bio lagerovan. To tada nije bio problem, nego je problem sada kada poušavamo da ga riješimo“, rekao je Radulović.

On je dodao da se na mjesečnom nivou održavaju sastanci na kojima se pretresaju svi detalji u vezi sa problemom otklanjanja grita.

Damjanović smatra da se projekat otklanjanja grita ne sprovodi kako treba, da je bilo jeftinijih ponuda za njeovu realizaciju, da se opasni otpad prenosi u rasutom stanju kako ne bi smjelo, da je Španija blokirala dalji izvoz i da je to pitanje na dnevnom redu Evropskog parlamenta.

„Ovdje se radi o opasnom i štetnom poslu po državu“, upozorio je Damjanović.

Mina biznis

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.