Republika Srpska proglasila Pelješki most svojim interesom
Foto: youtube/printscreen

Republika Srpska proglasila Pelješki most svojim interesom

Parlament Republike Srpske podržao je sinoć veto na odluku Predsjedništva BiH, kojom se pokušala zaustaviti gradnja Pelješkog mosta.

U kasnim večernjim satima nakon cjelodnevne sjednice Narodne skupštine RS, 60 od ukupno 83 poslanika, glasalo je u prilog veta koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uložio na odluku koju su ranije ove sedmice donijeli njegov hrvatski i bošnjački kolega u državnom vrhu Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Tako je Parlament RS dvotrećinskom većinom odlučio da bi pokretanje spora s Hrvatskom oko Pelješkog mosta bilo štetno za vitalni interes Republike Srpske, prenio je Index.hr.

Nakon glasanja u parlamentu RS trajno je blokirano stupanje na snagu odluke kojom se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju Pelješkog mosta dok se ne postigne dogovor o međudržavnoj granici na moru kod Neumskog zaliva.

Glasanju je prethodila višesatna rasprava u kojoj Dodik i poslanici opozicije nijesu birali riječi kako bi se uzajamno vrijeđali optužujući se za izdaju nacionalnih interesa i kriminal.

2

Foto: youtube/printscreen

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.