Filipini: Osmoro djece i učitelj poginuli u nesreći
Foto: Ilustracija

Filipini: Osmoro djece i učitelj poginuli u nesreći

U saobraćajnoj nesreći na Filipinima osmoro đaka i njihov odrasli pratilac poginuli su danas kada se kamion sa više od 20 mještana jednog sela prevrnuo na strmom putu, javila je policija.

Policijski istražitelj Nelson Sakibal rekao je da je još 16 osoba uključujući vozača prebačeno u bolnicu poslije nesreće koja se dogodila u mjestu Boldžuun u provinciji Cebu.

Djaci iz dvije seoske škole krenuli su na kulturni i sportski festival u centru grada, rekao je on.

On je kazao da su neki od đaka bili zarobljeni ispod kamiona dok su drugi od udara ispali sa vozila i da su im u pomoć pritekli mještani, policija i vatrogasci.

Nesreće na putevima su česte na Filipinima zbog loše primjene saobraćajnih propisa, starih vozila i neodgovarajućih zaštitnih ograda i znakova na putevima posebno u unutrašnjosti zemlje, navodi agencija AP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.