Boing isplaćuje 50 miliona dolara porodicama žrtava avio nesreća
Ilustracija

Boing isplaćuje 50 miliona dolara porodicama žrtava avio nesreća

Američka aviokompanija Boing objavila je u srijedu da će porodicama poginulih isplatiti polovinu fonda od 100 miliona dolara koji je oformila nakon dva pada aviona 737 MAX, te je u tu svrhu angažovala stručnjaka za obeštećenja Kena Feinberga koji bi trebalo da nadzire isplate.

Objava o angažovanju Kena Feinberga pojavila se nekoliko minuta uoči svjedočenja Pola Njorogea pred Predstavničkim domom američkog Kongresa, oca koji je izgubio troje djece, ženu i taštu u padu aviona 737 MAX u martu.

Freiberg je za Reuters izjavio da će njegov tim "odmah započeti pripremu protokola potraživanja onima koji za to ispunjavaju uslove", dok je prvi sastanak službenika kompanije Boing, sa sjedištem u Čikagu, zakazan krajem sedmice.

Feinberg je dosad učestvovao u sličnim procesima, uključujući i napad 11. septembra 2001. godine, pucnjave u školama i probleme s prekidačem za paljenje kod General Motorsa.

Boingov avion 737 MAX prizemljen je širom svijeta nakon marta, kada je pao Avion "Ethiopian Airlinesa", te nakon katastrofe "Lion Aira" u Indoneziji u oktobru. U dva pada poginulo je 346 osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.