Tradicionalno druženje penzionera na Ivanovim koritima
Foto: Prijestonica Cetinje

Tradicionalno druženje penzionera na Ivanovim koritima

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan prisustvovao je tradicionalnim susretima penzionera Cetinja i crnogorskog primorja, održanim danas na Ivanovim Koritima, u organizaciji cetinjskog udruženja.

"Prijestonica Cetinje ima dobru saradnju sa Udruženjem penzionera Cetinja i posvećena je unapređenju statusa najstarije populacije u našem gradu", kazao je Kašćelan, i podsjetio da je u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja otvoren Dnevni boravak, gdje penzioneri i oni koji su u zrelom dobu, mogu kvalitetno provoditi slobodno vrijeme.

„Pomagali smo i materijalno, kroz dodjelu jednokratnih socijalnih pomoći, onoliko koliko smo bili u mogućnosti. Moramo više da radimo kako bi stvorili vašoj generaciji uslove da živite dostojanstveno, sa osjećajem sreće, ispunjenosti i zadovoljstva. Ono što želim reći, jeste da nam je važno da treće životno doba provodite u dobrom zdravlju, okruženi porodicom i prijateljima. Vaše iskustvo, znanje, rad i trud koji ste uložili radeći, gradeći zemlju i postavljajući temelje modernoj Crnoj Gori, u kojoj danas živimo, za poštovanje su i pamćenje“, istakao je Kašćelan.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Saveza Udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešović i predsjednik Udruženja penzionera Cetinja Radivoje Vujović, a manifestaciji je prisusutvovalo preko sto dvadeset penzionera iz Bara, Budve, Kotora, Tivta, Herceg Novog i grada domaćina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.