Ostojić: Saradnja u oblasti sprječavanja zloupotrebe i krijumčarenja droga važna podoblast u okviru poglavlja 24
Foto: MUP

Sa delegacijom EMCDDA

Ostojić: Saradnja u oblasti sprječavanja zloupotrebe i krijumčarenja droga važna podoblast u okviru poglavlja 24

Crna Gora ima dobru saradnju sa Evropskim centrom za monitoring droga i zavisnosti od droga (EMCDDA) koju je potrebno dalje unapređivati i razvijati, a u cilju ispunjavanja standarda Evropske unije na planu politike suzbijanja i kontrole droga, poručeno je na današnjem sastanku generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tanje Ostojić sa delegacijom EMCDDA koju je predvodio direktor Evropskog centra za monitoring droga i zavisnosti od droga Aleksis Guzdel.

Sastanku održanom u Ministarstvu unutrašnjih poslova prisustvovali su i relevantni predstavnici institucija koje se bave ovom problematikom – Uprave policije, Forenzičkog centra, Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Uprave carina, Ministarstva zdravlja, Ministarstva pravde.

Ostojić, koja je i šefica radne grupe za poglavlje 24 je saopštila da je saradnja u oblasti sprječavanja zloupotrebe i krijumčarenja droga važna podoblast u okviru poglavlja 24 i istakla da Ministarstvo unutrašnjih poslova u ovoj agenciji vidi pouzdanog partnera na putu usvajanja evropskih standarda u oblasti prikupljanja i analize podataka iz oblasti problematike droga.

Guzdel je ovom prilikom istakao da agencija počiva na dva stuba - to su javno zdravlje i rizici po bezbjednost.

Predstavio je ključne aktivnosti agencije i iskazao punu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova u implementaciji najboljih praksi i omogućavanju pristupa podacima.

“Potrebno je održavati postojeću institucionalnu dimenziju saradnje, ali i razvijati tehničku i naučnu saradnju”, poručio je Guzdel.

Pored direktora agencije, u delegaciji EMCDDA su bili i Roumen Sedefov, šef Jedinice za rizike javne bezbjednosti i sigurnosti, Gonçalo Felgueiras e Sousa, šef Jedinice Reitox i vanjskih partnera i Andre Noor, šef Sektora za trendove i analize u Jedinici za javno zdravlje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.