Pronađena poruka u boci napisana prije 50 godina?!
ilustracija

Pronađena poruka u boci napisana prije 50 godina?!

Ribar Pol Eliot traga za autorom poruke u boci koju je pronašao na jugu australijske obale i za koju kaže da je stara 50 godina.

Prema njegovim riječima, on i njegov sin pronašli su bocu dok su pecali, a autor poruke je izvjesni Pol Gibson, koji je sebe opisao kao 13-godišnjeg engleskog dječaka koji je kruzerom putovao od grada Frementl na zapadu do Melburna na istoku Australije.

Državni okeanograf Dejvid Grifin izrazio je nevjericu rekavši da boca nije mogla da pluta 50 godina na jugu Australije, jer "okean ne miruje".

Kako je rekao boca je najvjerovatnije bila zakopana u pijesku na plaži, a zatim je oluja odatle odvukla u more.

"Da je bačena u more na jugu Australije nema šanse da bi ostala na istom mjestu duže od godine ili dvije", rekao je Grifin.

Kako se navodi, stotine hiljada Britanaca emigriralo je u Australiju 60-ih godina prošlog vijeka, ali se četvrtina njih vratila u Veliku Britaniju jer Australija nije ispunila njihova očekivanja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.