Marković danas odgovara na pitanja poslanika
Duško Marković , arhiva

Premijerski sat

Marković danas odgovara na pitanja poslanika

Premijer Duško Marković odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić pitaće ko je iz državnih vlasti zabranio da se bivši predsjednik Crne Gore Momir Bulatović sahrani sa najvećim državnim i vojnim počastima.

Poslanika Nedjeljka Rudovića interesuje kada će Vlada skinuti oznaku tajnosti sa podataka o dodjeli stanova funkcionerima po povoljnijim uslovima i kada će staviti van snage Odluku o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba flinkcionera.

Miloš Nikolić iz Demokratske partije socijalista pitaće Markovića kako ocjenjuje aktuelnu turisticku sezonu i domete Vlade kada je u pitanju sektor turizma u dosadasnjem mandatu.

Poslanika Socijaldemokratske partije Raška Knjevića interesuje koliko će novo zaduženje od 500 miliona eura koje je predviđeno predlogom rebalansa uticati na ukupan javni dug koji je tokom ove godine premašio 3,1 milijarde eura.

Poslanik Aleksandar Damjanović pitaće premijera da li je zadovoljan načinom funkcionisanja penzionog sistema, naročito sa aspekta iznosa penzija, kao i budžetskim izdvajanjima za penzije i da li Vlada namjerava da mijenja neadekvatna zakonska rješenja.

Predstavnika Socijaldemokrata Crne Gore Borisa Mugošu interesuje koliko je stanje finansija, odnosno izvršenje ovogodišnjeg budžeta, da li se tekući izdaci finanasiraju iz tekućih prihoda i koji je nivo kapitalnog budžeta.

Ervin Ibrahović iz Kluba manjinskih partija pitaće da li Vlada planira konkretne mjere u cilju unaprjeđenja kvaliteta pružanja usluga i efikasnijeg ostvarivanje prava građana iz gradova na sjeveru Crne Gore.

Na dnevnom redu sjednice, pored premijerskog sata, su i poslanička pitanja.

Izvor: Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.