Tramp: U meni nema ni trunke rasizma
Donald Tramp

Tramp: U meni nema ni trunke rasizma

Američki predsjednik Donald Tramp danas se žestoko branio da nije rasista, ali njegove poruke na Tviteru u kojima napada četiri demokratske poslanice Kongresa, izazvale su negodovanje i kod njegovih republikanaca, koji se još nijesu izjasnili o tom pitanju.

"Te poruke nijesu bile rasističke. U meni nema ni trunke rasizma", naveo je Tramp pozivajući republikanske poslanike da ne padnu "u zamku" demokratskih protivnika,prenosi Beta.

Predstavničkom domu Kongresa je predložen tekst na glasanje u kojem se osuđuju Trampovi ispadi.

Američki predsjednik ponovo je juče žestoko verbalno napao četiri demokratske poslanice u Kongresu optužujući ih da "vole neprijatelje" Amerike i poručio im da mogu da napuste SAD ako nijesu srećne u toj zemlji.

"Ta grupa od četiri osobe se stalno žali", rekao je Tramp u Bijeloj kući aludirajući na poslanice, Aleksandriju Okazio-Kortez iz Njujorka, Ilhanu Omara iz Minesote, Rašidu Tlaib iz Mičigena i Ajanu Presli iz Masačusetsa.

"Te osobe mrze našu zemlju. One šire žestoku mržnju. Ako niste ovdje srećne, možete da idete", dodao je Tramp.

Američki predsjednik je prije dva dana rekao da te poslanice "mogu da se vrate odakle su došle", čime je izazvao kritike lidera demokrata koji su ga označili kao rasistu i ksenofoba.

Aleksandrija Okazio-Kortez je poreklom iz Portorika, Ilhana Omar je došla u SAD kao izbjeglica iz Somalije, dok je Rašida Tlaib prva Amerikanka palestinskog porijekla koja je ušla u Kongres.

Ajana Presli je prva tamnoputa Amerikanka koja je izrabrana da predstavlja Masačusets u Kongresu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.