Jednoglasno podržali predlog da Stanišić bude ambasador u BiH
Obrad Stanišić

Jednoglasno podržali predlog da Stanišić bude ambasador u BiH

Članovi Odbora za međunarodne odnose i iseljenike jednoglasno su podržali predlog da Obrad Stanišić bude izvanredni i opunomoćeni ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini (BiH), na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Sarajevu.

Predsjednik i članovi Odbora saglasili su se da je Stanišić, kao dugogodišnji istaknuti predstavnik zakonodavne vlasti, sa iskustvom nekadašnjeg pomoćnika ministra inostranih poslova i angažmanom na mjestu zamjenika šefa crnogorske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a, neko ko veoma dobro razumije regionalni bezbjednosni kontekst i ulogu BiH u njemu.

„Zato je, prema riječima članova Odbora, Stanišić pravi kandidat za ambasadora Crne Gore u Sarajevu“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, o pozitivnom mišljenju o Stanišiću, Odbor će u najkraćem roku informisati predsjednika Crne Gore.

Stanišić će zamijeniti Milana Lakića, koji je na toj funkciji od 2015. godine.

Prema Ustavu, predsjednik Crne Gore imenuje ambasadore na osnovu predloga Vlade i mišljenja skupštinskog Odbora.

MIna

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.