Makronu se najviše dopala pita sa sirom, Dačić opet pjevao
Foto:Predsjedništvo Srbije

Makronu se najviše dopala pita sa sirom, Dačić opet pjevao

Boravak francuskog predsjednika Emanuela Makrona u Beogradu, krcat zvaničnim i protokolarnim obavezama, imao je svoje opuštenije finale na svečanoj večeri koju je za visokog gosta priredio njegov srpski kolega Aleksandar Vučić.

Članovi dveju delegacija lijepo su se družili uz bogatu trpezu i muziku u vili "Mir", pišu Novosti.

Izvori tog medija prenose da se francuskom lideru najviše dopao tradicionalni srpski roštilj i pita sa sirom.

Takođe, bio je prijatno iznenađen kvalitetom srpskih vina iako je njegova domovina nadaleko čuvena po proizvodnji "božanskog pića".

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić nije ni u ovoj prilici izdržao da se ne lati mikrofona. Baš kao i prije dvije godine u Trstu, kada je imao prilike da svoj repertoar predstavi upravo Makronu. 

Za vrijeme večere, orkestar je svirao i pjesme iz Prvog svjetskog rata tokom kojeg je i izgrađeno prijateljstvo između Srba i Francuza.

Makron je zahvalio na svom zvaničnom Instagramu profilu predsjedniku Srbije na gostoprimstvu tokom posjete Beogradu.

Emanuel Makron je na Instagram postavio snimak rukovanja sa predsjednikom Vučićem, dok ga je ispraćao na aerodromu "Nikola Tesla".

Makroninstagram

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.