Kineska televizija snima dokumentarac o Crnoj Gori
Foto:NTO

Kineska televizija snima dokumentarac o Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ugostila je televizijsku ekipu kineskog CCTV kanala 6 koja boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori od 13-19. jula.

Kineski CCTV kanal 6 je prvi i jedini nacionalni filmski kanal te vrste, koji pokriva gledanost od oko 25 miliona domaćinstava sa preko milion gledalaca.

Koliko bitnu ulogu i uticaj ima na same gledaoce, navode iz NTO, pokazuje činjenica da je u poslednjih 18 godina od osnivanja, svojim programima doprinio i stimulisao putovanje Kineza u druge destinacije.

"Novinari su prethodnih dana posjetili i snimili filmske lokacije koje će se naći u dokumentarnom filmu u Crnoj Gori. Snimali su Nacionalne parkove Durmitor i Skadarsko jezero, Budvu, a danas će snimati Cetinje, Kotor i Perast. Programom posjete narednih dana previđeno je i snimanje  Plave pećine u Herceg Novom i Starog grada Ulcinj.", najavili su iz NTO.

NTOCG realizovala je ovu studijsku posjetu uz podršku lokalnih turističkih organizacija Budve, Kotora, Bara, Ulcinja, Herceg Novog i Cetinja, kao i JP NPCG.

Podršku realizaciji ove posjete pružio je i Filmski centar Crne Gore, te reditelj Ivan Marinović i producenti Ivan Djurović i Veliša Popović.

Dokumentarni film o Crnoj Gori biće premijerno prikazan početkom oktobra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.