Medenica opet na čelu Vrhovnog suda
Vesna Medenica

Odluka donijeta jednoglasno

Medenica opet na čelu Vrhovnog suda

Sudski savjet izabrao je Vesnu Medenicu za predsjednicu Vrhovnog suda Crne Gore. Odluka je donijeta jednoglasno.

Medenici je ovo treći mandat na čelu najvišeg suda u zemlji.

Dio stručne javnosti osporavao je izbor Medenice, obrazlažući svoj stav time da Ustav propisuje da isto lice najviše dva puta može biti birano za predsjednika Vrhovnog suda.

Sa druge strane, iz Sudskog savjeta je navedeno da se ta odredba ne može primjenjivati retroaktivno, odnosno da je ona propisana Amandmanom na Ustav iz 2013. godine, te se time njen prvi mandat ne računa u ovu ustavnu smetnju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.