Grana platana starog 500 godina pala na turiste, 19 povrijeđenih
Foto:Screenshot

Grana platana starog 500 godina pala na turiste, 19 povrijeđenih

Najmanje 19 turista povrijeđeno je u Azerbejdžanu kada je na njih pod naletom jakog vjetra pala teška grana, prečnika pola metra, sa istočnog platana starog skoro 500 godina.

Četvoro turista se posle zadobijenih povreda nalazi u kritičnom stanju, saopštile su nadležne službe.

Incident se dogodio u Kanovoj palati u drevnom gradu Šaki smještenom na ruti starog puta svile koji prolazi kroz Kavkaz, koja je odnedavno na listi svjetske baštine Uneska, prenosi AP.

Među povrijeđenim turistima su dva državljana Rusije, pet Sirijaca i 12 građana Azerbejdžana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.