Valona: Spašena od potonuća jahta sa sedam srpskih državljana
ilustracija

Valona: Spašena od potonuća jahta sa sedam srpskih državljana

Brzom intervencijom broda kapetanije albanskog primorskog grada Valona spriječeno je da potone jahta na kojoj su se nalazili srpski državljani, prenijela je danas makedonska agencija MIA.

"Jahta 'Lamakoija', duga 23 metra plovila je pod italijanskom zastavom. Na njoj se nalazilo sedam srpskih građana. Zbog defekta na motoru postojala je opasnost da potone, što se nije dogodilo zahvaljujući brzoj intervenciji", saopštila je Kapetanija u Valoni.

Jahta se pokvarila u blizini ostrva Sazan, a nakon dobijenog poziva za pomoć, sinoć u devet sati, u akciju spasavanja je krenuo brod lučke kapetanije "Bora", koji je bio lociran kod tog ostrva.     

Jahta na kojoj su se nalazili Srbi odvučena je do pristaništa u Valoni, gdje je pristigla u četiri sata ujutro. Putnici su u dobrom zdravstvenom stanju, a u pomoć "‘Lamakoiji" bio je upućen i patrolni čamac pogranične policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.