Članstvo u Alijansi donijelo Crnoj Gori bezbjednost (VIDEO)
Foto: Vlada CG

Počela kampanja CG u NATO-u

Članstvo u Alijansi donijelo Crnoj Gori bezbjednost (VIDEO)

Komunikacioni tim Interresorne komisije Savjeta za NATO pokrenuo je medijsku kampanju, čiji je cilj unapređenje informisanja javnosti o svim aspektima članstva Crne Gore u Sjevernoatlantskoj alijansi.

Kako je saopšteno iz Vlade, višemjesečna kampanja koncipirana je u skladu sa Komunikacionon strategijom – Crna Gora članica NATO-a za period do 2020. godine, koju je Vlada Crne Gore usvojila 28. juna prošle godine i u partnerstvu sa NATO-m i sa stručnjacima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva sa kojom je Vlada Crne Gore partnerski izradila prvu Komunikacionu strategiju.

Komunikacioni tim će u partnerstvu sa zainteresovanim medijima i nevladinim organizacijama tokom trajanja kampanje otvarati teme u vezi sa članstvom naše zemlje u NATO-u koje su od interesa za javnost.

"Istraživanje javnog mnijenja koje je sprovedeno uoči izrade Komunikacione strategije Crna Gora članica NATO-a za period do 2020. godine kao i istraživanja sprovedena u okviru pripreme kampanje u istom terminu sprovele dvije specijalizovane agencije pokazala su da se većina građana Crne Gore osjeća bezbjedno kako u svom okruženju, tako i generalno u Crnoj Gori", kazali su iz Vlade.

Ističući da se više građana Crne Gore danas osjeća bezbjednije nego što se osjećalo prije nego što je naša zemlja postala članica NATO-a.

Iako su građani podijeljeni u pitanju osjećaja bezbjednosti nešto veći udio građana Crne Gore vjeruje da je Crna Gora danas bezbjednija nego što je to bila prije 10 godina.

Kako se dalje navodi u saopštenju, oni građani Crne Gore koji su protiv NATO-a kažu da je naša zemlja „trebalo da bude neutralna“.

"Međutim, gotovo polovina onih koji to smatraju (45%) ne zna da navede ni jednu neutralnu državu u Evropi. Navode kao neutralne neke zemlje koje su osnivači NATO-a (Norveška) ili koje su članice (Slovenija). I zagovornici i protivnici članstva Crne Gore u NATO-u dijele stav da je ključni aspekat članstva bezbjednost naše zemlje.
Više građana smatra, pokazala su istraživanja, da je članstvo naše zemlje u NATO-u doprinijelo regionalnoj bezbjednosti nego da nije. Opao je broj građana Crne Gore koji smatraju da članstvo Crne Gore u NATO-u ne doprinosi regionalnoj bezbjednosti", zaključeno je iz Vlade.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.