Bošković: Modernizacija Vojske po uzoru na Izrael
Predrag Bošković, foto: MOD

U Tel Avivu

Bošković: Modernizacija Vojske po uzoru na Izrael

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas u Tel Avivu sa generalnim direktorom Ministarstva odbrane Države Izrael, general-majorom Udi Adamom.

Bošković je naglasio da je saradnja Crne Gore i Izraela na zavidnom nivou, te dodao da Crna Gora, kao NATO članica, teži unapređenju bilateralne saradnje u domenu odbrane, kako sa savezničkim zemljama, tako i sa partnerima.

On je informisao sagovornika o planovima Ministarstva odbrane u modernizaciji i opremanju Vojske Crne Gore, čija realizacija ostavlja značajan prostor za dodatno produbljivanje saradnje dvije zemlje.

Adam je čestitao Boškoviću na ostvarenom uspjehu u okviru evroatlantskih integracija, uz uvjerenje da će bilateralna saradnja dvije zemlje nastaviti da se dinamično razvija. On je istakao da će Izrael ostati posvećen pružanju podrške Crnoj Gori u unapređenju nacionalnih odbrambenih kapaciteta.

666623882458416667725787439131183058518016n

Bošković je kazao da Ministarstvo odbrane ulaže u modernizaciju Vojske Crne Gore, u skladu sa najvišim standardima, te izrazio interesovanje za jačanje saradnje sa Izraelom, posebnio na planu nabavki, imajući u vidu visok nivo izraelske vojne industrije .

Ministar je posjetio danas i Elbit, renomiranu kompaniju izraelske odbrambene industrije. On se tom prilikom susreo i sa predstavnicima Elbita, sa kojima je razgovarano o mogućnosti uspostavljanja saradnje.

Bošković je naglasio da Ministarstvo teži opremanju Vojske Crne Gore u cilju unapređenja njene interoperabilnosti i sposobnosti za suočavanje sa aktuelnim bezbjednosnim izazovima, a da iskustvo i tehnološki napredak u oblasti odbrambene industrije preporučuju Izrael kao kredibilnog partnera za uspostavljanje odgovarajuće saradnje u ovoj oblasti.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.