Direktorat za vanredne situacije izdao upozorenje zbog nevremena: Građani da preduzmu preventivne aktivnosti
Ilustracija

Direktorat za vanredne situacije izdao upozorenje zbog nevremena: Građani da preduzmu preventivne aktivnosti

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je preko Operativno komunikacionog centra 112 poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti, nakon što je Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju upozorio da se popodne, do kraja dana i tokom noći, naročito na jugoistoku zemlje i u regionu južnog Jadrana, očekuje jako nevrijeme.

Poziv je kako se navodi poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, CEDIS-u, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Željezničkoj infrastrukturi Crne Gore, Crnagoraputu, kao i Aerodromima Crne Gore, Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat, te Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume.

"U pozivu je data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika.

Kako se navodi u obavještenju Zavoda, kao posljedica dejstva olujno-grmljavinskih oblaka lokalno su mogući olujno-vrtložni efekti koji su praćeni vrlo jakim vjetrovima kratkotrajno i lokalno, a zbog jakog razvoja oblaka potencijalno su mogući kratkotrajno jaka kiša i pljuskovi sa „flash flood“ efektima, naročito u urbanim sredinama i na bujičnim tokovima", saopšteno je.

Ovi meteorološki uslovi kako se dodaje, potencijalno mogu imati značajan uticaj na zahvaćeni prostor sa uslovima za lokalno otežano funkcionisanje (potencijalno može doći i do prekida infrastrukturnih sistema, na pomorsko-turističkim aktivnostima u južnim Jadranu i potencijalno mogu ostvariti uticaj na svakodnevne redovne uobičajene aktivnosti).

Direktorat za vanredne situacije pozvao i građane da preduzmu neophodne preventivne aktivnosti u cilju zaštite imovine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.