Pavićević: Osnažujmo vrijednosti i principe koji nas spajaju
Vladimir Pavićević

Pavićević: Osnažujmo vrijednosti i principe koji nas spajaju

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević čestitao je građanima Crne Gore Dan državnosti.

„Svim crnogorskim građanima čestitam ovaj praznik koji nas podsjeća na dugu i bogatu istoriju države Crne Gore, na našu slavnu tradiciju i običaje i na velike vrijednosti na kojima se temelji naša država kao što su sloboda, jednakost, ljudsko dostojanstvo, pluralizam i vladavina prava“, poručio je Pavićević.

On je rekao da povodi kao što je ovaj treba da služe i podsjećanju na ideju o važnosti premošćavanja crnogorskih podjela i praktičnom potencijalu poruke da uprkos svim razlikama možemo zajedno.

„Na današnji praznik želim još jednom da poručim da smatram obavezom svih aktera u javnom polju da naglašavamo i osnažujemo vrijednosti i principe koji nas spajaju i da podstičemo građansku integraciju države koju volimo. Siguran sam da bi postavljanjem koncepcije ustavnog patriotizma na mjesto jednog od svojih ključnih stubova Crna Gora bila  stabilna i jaka država i relevantan subjekt u razvijenom i prosvećenom svijetu“, zaključio je Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.