Zaplijenili 24 kubika drvne građe, pojačan nadzor u svim opštinama
Foto:MPRR

Zaplijenili 24 kubika drvne građe, pojačan nadzor u svim opštinama

U zajedničkoj akciji Vladinog Koordinacionog tima za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu i predstavnika OB Žabljak, izvršena je zapljena oko 24 kubika drvne građe koja je bila stavljena u promet sa nepropisnom dokumentacijom, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

"Tom prilikom utvrđeno je da je B.I. iz Nikšića trasportovao građu tehničkog drveta koja je otpremljena sa područja PJ Pljevlja. Osnovana je sumnja da je B.I. vršio nelegalan transport drvne građe crnog bora, bez propisne dokumentacije, sa teritorije PJ Pljevlja, a koje je po rješenju te šumske uprave putem maloprodaje dato na korišćenje stanovništvu koje živi u ruralnom području.", stoji u saopštenju.

Protiv odgovornih lica u cijelom lancu, kako se navodi,  “od šume do puta” biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim organima.

Zaplijenjena građa je propisno privremeno oduzeta do okončanja postupka i smještena u lokalnom prerađivačkom pogonu na Njegovuđi.

6667491722471553886719662697892747888558080n

Foto:MPRR

Iz Ministarstva napominju da se ovih dana vrši pojačan nadzor na svim prevoznicima drvne građe na teritoriji svih opština od strane nadležnih organa i da će svi prekršaji ove ili slične prirode biti sankcionisani.

"Od početka aprila, kada je odlukom Vlade počeo sa radom Koordinacioni tim za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu, postignuti su evidentni rezultati na otkrivanju nelegalnih aktivnosti u ovoj oblasti. Kao rezultat pojačane administrativne i terenske kontrole, kao i ojačane međuresorske saradnje otkriveno je i procesuirano više slučajeva bespravnih aktivnosti, i to protiv konkretnih lica, a ne NN lica, kao što je bio čest slučaj ranije. Konkretno, od aprila je podnijeto 18 krivičnih prijava protiv poznatih lica, a 4 službenika Uprave za šume su udaljena sa posla.", istakli su iz resornog ministarstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.